Benvingut /Benvinguda

Acabes d'entrar al blog d'una brigada de solidaritat amb Cuba formada principalment per joves de Gramenet del Besòs amb la intenció de conèixer de primera mà quina és la realitat de Cuba i donar-la a conèixer a la nostra ciutat.

divendres, 15 d’agost del 2008

Festes Majors Alternatives

Els dies 5, 6 i 7 de setembre són les Festes Majors de Gramenet del Besòs. Des de fa 7anys s'organitzen les Festes Majors Alternatives. Per primer cop la Brigada entra en la comissió de les festes majors alternatives, on participen varis col·lectius i associacions de la ciutat.

Aquí podeu trobar el cartell, el manifest i el programa de la setana edició de les Festes
Majors Alternatives.


MANIFEST
Ja som aquí... Han passat set anys des de que vam començar a trobar a faltar quelcom important
en aquest dies de festa a
la ciutat.


Trobàvem a faltar la cultura popular, trobàvem a faltar la participació de la gent, trobàvem a faltar el suport a les entitats i col•lectius de la ciutat, trobàvem a faltar una ciutat de gent lliure gaudint de les seves festes, trobàvem a faltar un poble ejaculant cultura per places i carrers, trobàvem a faltar un espai per gestionar, trobàvem a faltar les Festes Majors de la ciutat.


Cansats com estàvem de trobar tantes coses a faltar, ens vam proposar actuar. Vam somiar que tindríem un espai per autogestionar, que avui s'ha consolidat amb les Festes Majors Alternatives. Unes festes que han volgut reflectir el dia a dia de la nostra ciutat, la seva gent i les seves entitats. Unes festes que enguany tornen a obrir les portes de la fira d'entitats, unes portes que l'ajuntament va tancar i mai més ha volgut tornar a obrir, evitant que el teixit associatiu de la ciutat tingui veu. Aquestes son unes festes on el consum és cultural, on ens prenem un suc sabent-nos respectuosos amb la terra, on la nostra paella popular no esclavitza infants ni aboca el pagès a la precarietat. Unes festes que a més de convidar-te a gaudir et conviden a participar.


Per si encara no t'has adonat aquestes festes son les Festes Alternatives, alternatives no per que vulguem contradir a ningú, mes aviat perquè ens hem sentit contradits, oblidats i descuidats per part d'aquells que encara no han entès que vol dir Festes Majors d'una ciutat. Som les alternatives perquè som rebels, ecològics, solidaris, participatius, tolerants reivindicatius i festius durant tot l'any, i aquests tres dies ho volem visualitzar. Son les Festes Alternatives perquè ofereix l'espai a aquells que el saben i el volen emplenar amb el millor de si mateixos. Però sobretot som les Festes Majors Alternatives, perquè si vols tu també pots participar i fer-les créixer. Acosta't, proposa, reivindica, implica't, lluita, somia i fes-ho realitat.


Puja a la glorieta i participa!


PROGRAMA

Divendres 5
20 hores. Cercavila amb FESTIMBAL (Plaça de la Vila). En acabat el pregó de les festes oficials, sortirem des de la Plaça de la Vila cap a la Glorieta del Parc Europa, animat per FESTIMBAL
21 hores. Sopar i música. En arribar la cercavila inaugural, animat amb la música ambiental del Dr. Stone.
21 hores. Correbars. LA REPUBLI-K DE L'AVERN animarà el trajecte amb el seu espectacle de percussió.
00 hores. Concert de ESTAKAZO (punk) i KAYO MALAYO (ska vacilón)

Dissabte 6
11 hores. Fira d'entitats.
13 hores. Xerrada de l'Assemblea de Barri de Sants (ABS).
14 hores. Paella ecològica. Amb productes ecològics de la Cooperativa de Consum El Cabàs.
16 hores. Assemblea d'entitats de Gramenet. és l'hora que les entitats de Gramenet exposin la seva feina, els seus espais de treball, etc...
18 hores. Taller "Sigues Casteller per un dia" a càrrec de la Colla de Castellers de Santa Coloma.
20.30 hores. Arribada dels Gegants.
21 hores. Sopar amb el cantautor Pablo Gil.
23 hores Concert amb ITACA (fussió des de Moncada i Reixac) i ESTOY KE TRINO (rumba) , PD Marcelino Reggae y vino, PD do the penguin

Diumenge 7
16 hores. Jocs de taula. Durant tot el matí i migdia hi haurà servei de bar.
19 hores. Concert amb VAPOR NOU JAZZ ORQUESTRA. des de Rubí.
21 hores. Cloenda amb la Colla Vella de Diables de Santa Coloma.

No t'ho pensis i vine a gaudir de les festes!
Puja a la Glorieta i participa!