Benvingut /Benvinguda

Acabes d'entrar al blog d'una brigada de solidaritat amb Cuba formada principalment per joves de Gramenet del Besòs amb la intenció de conèixer de primera mà quina és la realitat de Cuba i donar-la a conèixer a la nostra ciutat.

dilluns, 15 de març del 2010

MANIFEST EN CONTRA DE LA POSICIÓ COMÚ EUROPEA



El 2 de desembre de 1996, el Consell Europeu va aprovar la Posició Comú sobre Cuba (96/697/ PESC), que suposa un alineament amb el bloqueig comercial, econòmic i financer que els Estats Units mantenen contra l’illa i que, any rere any, és condemnat per la ONU.


Aquest acord, impulsat per l’antic president José María Aznar (responsable de genocidi i malversació), busca un canvi polític i econòmic, a més de supeditar el diàleg i la cooperació entre els països membres i Cuba a l’entrada d’aquesta en el lliure mercat, eufemisme que vol dir “entrada al capitalisme”.

Cuba és un País sobirà i té dret a adoptar el projecte social, polític i econòmic que decideixi el seu poble i no el que vulguin imposar des de Madrid, Brussel·les, Washington i demés socis de la dictadura neoliberal.

Cuba és l’únic país de l’Amèrica Llatina a qui la UE imposa condicions, amb el pretext de que “no es respecten els drets humans”. Però Cuba és l’únic país d’aquell territori on tots els nens i nenes van al col·legi, on cap ciutadà ni ciutadana es queda sense assistència mèdica, on el sistema públic fa front als desastres naturals amb eficàcia, superior inclús a l’actuació dels EEUU davant el desastre del Katrina a New Orleans. La seva Democràcia, a diferència de la occidental, és participativa, és a dir, el poble no es limita a “entregar” cada quatre anys el poder a un govern, si no que participa contínuament en les decisions del país en tots els àmbits.

Amb quin dret la Unió Europea exerceix pressions i pretén imposar sistemes de govern i mesures econòmiques més enllà de les seves pròpies fronteres?

Les persones, organitzacions, sindicats i partits polítics catalans sota signants reiterem el nostre enèrgic rebuig a la aplicació unilateral i extraterritorial de lleis i mesures contraries al dret internacional. Denunciem que la Posició Comú Europea contra Cuba és ingerencista -a més d’indecent-, exigim que durant la Presidència Espanyola de la Unió Europea es treballi per derogar-la i animem a la societat democràtica a manifestar el seu rebuig cap aquest injust acord.


-DEFENSEM CUBA-