Benvingut /Benvinguda

Acabes d'entrar al blog d'una brigada de solidaritat amb Cuba formada principalment per joves de Gramenet del Besòs amb la intenció de conèixer de primera mà quina és la realitat de Cuba i donar-la a conèixer a la nostra ciutat.

dimarts, 29 de gener del 2008

CUBA, UNA REALITAT AMAGADA

La Brigada Julio Antonio Mella és una entitat de Gramenet, que agrupa la voluntat de diferents joves, de conèixer de primera mà quina és la realitat del poble cubà. Sabent que les informacions que ens arriben dels grans mitjans de comunicació, generalment són errònies i poc respectuoses, vam decidir treballar per desmentir i crear un discurs, el més objectiu possible, per a fer front a les mentides que ens arriben vinculades a l’illa.
Després del primer viatge com a Brigada l’estiu de 2007, cadascun/a de nosaltres hem pogut elaborar un punt de vista crític del que és la revolució cubana. Hem conegut aspectes d’aquesta que considerem prou important com per a poder ser defensats i explicats arreu. Així doncs, el nostre objectiu principal és portar a l’opinió pública tot allò que no s’explica, tot allò que s’amaga, tot allò que caracteritza la realitat cubana. Per assolir aquest objectiu, la Brigada J A Mella organitza a la ciutat, diferents actes com ara xerrades, passis de vídeo o sopars, entre d’altres.
A part del treball local, organitzem periòdicament viatges a Cuba. Aquests s’organitzen amb l’ajut del Casal d’Amistat amb Cuba José Sánchez, que després de més de vint-i-cinc anys treballant la solidaritat i aconseguir l’agermanament de l’Havana de l’Est, els contactes amb l’illa són continus i molt directes. Com a Brigada, després del primer viatge, també hem consolidat els contactes amb la Universitat de Medicina de la ciutat d’Holguin. Aquest contactes ens serveixen per a elaborar un programa sòlid de xerrades i convencions amb diferents organitzacions d’allà (Federació de Dones Cubanes, Comitès de Defensa de la Revolució, Federació d’Estudiants Universitaris, responsables del departament d’educació o sanitat, ex combatent...), així com per assegurar-nos un llit on poder dormir els dies que hi siguem allà.
El proper viatge es començarà a preparar a finals del mes de maig, enfocat per a ser realitzar l’estiu de 2009. Els viatges s’han d’elaborar amb un cert marge de temps, no només per a tancar els detalls d’aquest, sinó per a fer diverses activitats d’autogestió per a tenir un pot comú de despeses.
Des de la Brigada, convidem a tots/es aquells/es que estiguin interessats/des en anar a conèixer la realitat cubana a participar del nostre projecte, acudint a les diferents assemblees, per a contribuir en les decisions i en les activitats formatives i d’autogestió que organitzem.

Brigada Julio Antonio Mella
brigadajulioantoniomella@yahoo.es